Vann 5,5 miljoner kronor i Tips-SM 2011 – 2012 prövar lyckan igen

Publicerad:
Headline, Tips SM and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Om lite mer än en vecka börjar Tips-SM 2012 men innan dess backar vi tillbaka bandet till lördagen den 12 februari 2011 då Millwall hängde en kasse och värdet på 13 rätt då var uppe i 3,6 miljoner kronor. Swansea spräckte sedan miljonutdelningen med sitt 4-3 mål i matchen mot Middlesbrough. Framför en TV i centrala Sundbyberg satt en 34-årig man och följde händelseförloppet. I handen höll han sin tipskupong.

– Det var helt galet, vi satt och kollade på Viasat hemma i soffan och med två minuter kvar hade jag bara nio rätt. För varje mål som gjordes blev jag bara skakigare och skakigare, sade vinnaren till Svenska Spel när de sent den kvällen, för nästan ett år sedan, ringde för att gratulera.

Bara en vecka innan hade mannen bestämt sig för att vara med i Tips-SM, han tippade ett 64-raders system på svenskaspel.se, betalade sina 64 kronor. Och i 90-minuten, en vecka senare, gör Grant Holt från Norwich 2-1 mot Reading. Utdelningen för 13 rätt stannade på 5 597 274 kronor.

– Wow..shit..tack, eller vad säger man, var det första den chockade vinnaren utbrast den kvällen.

Nästan ett år har gått sedan 34-åringen från Stockholm kammade hem sin miljonvinst och det har blivit dags för 2012-års upplaga av Tips-SM. Svenska Spel ringde och hörde hur han mådde idag.

– Känslan var galen, samtidigt super, super, superkul. Helt chockerande, jag förstod inte hur mycket pengar det var först. Jag var tvungen att komma ner i varv efter slutsignalen så jag var ute och tog en öl med några kompisar när ni ringde och bekräftade att jag vunnit, berättar han om känslan han hade när han fick gratulationssamtalet.

Livet efter 5,5 miljonersvinsten har varit både bra och lite tumultartad. Han berättar vidare att det idag är enklare att unna sig det där lilla extra än det var innan miljonvinsten:
– Vi har gift oss, fått barn, ja just det vi reste till Spanien, köpte en bil och så har vi sparat en hel del till framtiden. Vi unnar oss småsaker hela tiden istället för att bränna alla pengar på en stor sak.

Lördag den 5 januari avgörs första omgången av Tips-SM 2012 och den anonyme mannen har för planer att pröva lyckan igen.

– Absolut ska jag vara med och jag kommer nog hålla mig till samma taktik som förra året, gick bra sist, fortsätter han och småler.

Innan han avslutar samtalet ger han svenska folket lite tips inför Tips-SM 2012:
– Det kan hända vem som helst. Förra gången var det min tur, det är kanske din tur nu. Om man inte är med kan man inte vinna och är Norwich med på kupongen så tippar du dem som vinnare, avslutar han och skrattar.

Så hänger du med på en sex veckor lång fotbollsfest – pågår 5 januari till 10 mars 2012
1. Du spelar ett 64 raders (6 halvgarderingar) på Stryktipset, upprepar en gång i 6 veckor.
2. Du lämnar in ditt spel med ditt Spelkort i närmaste spelbutik, på svenskaspel.se eller via
din mobiltelefon.
3. Du följer dina/ eller ditt lags framgångar på www.svenskaspel.se/tipssm där hittar du även
fullständiga regler.
4. Slutspelet avgörs genom en kunskapstävling i fotboll den 18 april i Stockholm.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *