Unga ideella idrottsledare får chansen att springa fackelstafetten inför OS i London 2012

Publicerad:

Samsung bjuder återigen in svenska folket att nominera sina lokala ideella idrottsledare till de åtråvärda men få platserna i den officiella fackelstafetten inför OS i London 2012. Tillsammans med Expressen drar de nu på torsdag den 1 september igång jakten på de fyra unga idrottsledarna som tillsammans med årets ambassadör Yannick Tregaro ska få representera svensk idrott vid den olympiska fackelstafetten inför OS i London 2012.

Redan inför OS i Peking 2008 fick svenska folket möjligheten att nominera sina lokala ideella idrottsledare i en tävling om de eftertraktade platserna i den officiella fackelstafetten och inför OS i London 2012 är det alltså dags igen. I samarbete med Expressen utlyser nu Samsung årets tävling där unga ideella ledare inom den svenska barn- och ungdomsidrotten har chans att delta i fackelstafetten och personligen bära den olympiska elden inför invigningen. Kampanjens huvudsyfte är att hylla alla de unga ideella ledarna inom barn- och ungdomsidrotten i Sverige.

– Vi vet att unga ideella ledare runt om i landet gör ett fantastiskt arbete med våra ungdomar och vi vill därför ta tillfället i akt att tillsammans med Expressen återigen lyfta fram dessa med hjälp av svenska folket, säger Kalle Olsson, svensk marknadschef på Samsung. I år vill vi pusha extra för de unga engagerade idrottsledarna och öppnar nomineringarna för de mellan 16-30 år.

Yannick Tregaro årets ambassadör
Ambassadören för Samsungs deltagande i OS i Peking 2008, Ulrika Knape Lindberg, lämnar i år över stafettpinnen till den nya ambassadören utsedd av Svenska Olympiska
Kommittén och Samsung – friidrottstränaren Yannick Tregaro. Yannick är bland annat tränare åt några av Sveriges och världens bästa höjdhoppare och kommer att agera
teamledare och supporta de fyra utsedda fackellöparna.

– Dessa unga idrottsledare som gör vårt svenska föreningsliv möjligt är verkligen värda att hyllas, utan dem skulle idrotten fallera, säger Yannick Tregaro. Jag är stolt över att ha blivit utsedd till ambassadör och teamledare för de svenska olympiska fackellöparna.

Den olympiska elden tänds i Grekland och anländer till värdlandet Storbritannien den 18 maj 2012. Där kommer den sedan under 70 dagar att bäras genom hela Storbritannien, Isle of Man, Guernsey och Jersey med hjälp av 8 000 utvalda fackellöpare.

– Den olympiska fackelstafetten är ett unikt tillfälle för oss att hylla våra unga ledare runt om i landet som utan lön och i alla väder hjälper till att hålla idrotts-Sverige levande. Alla känner vi någon som är engagerad i idrotten så passa på att nominera en ledare och ge dem möjligheten att få vara en av de få som får bära den olympiska elden, säger Stefan Lindeberg, Sveriges Olympiska Kommittés ordförande.

Så går tävlingen till
Nomineringar kan lämnas under perioden 1-14 september på www.expressen.se/osfacklan/nominera (nomineringstiden är över). Mellan den 15-30 september kan svenska folket rösta på sin favorit bland de 20 mest inspirerande motiveringarna och de 12 kandidater med flest röster går vidare till finalen. En jury bestående av Sveriges Olympiska Kommittés representant Yannick Tregaro, Expressen samt Samsung kommer sedan att välja ut de fyra idrottshjältar som kommer att få representera den svenska idrotten inför OS i London 2012.

Du kan även läsa mera om detta på Samsungs kampanjsida!Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *