Ukraina – Sverige

Publicerad:

Erik Hamrén tog sitt svenska landslag och åkte till Charkiv för att spela träningsmatch mot Ukraina. Det enda utropstecknet i startelvan var att Alexander Gerndt fick spela från start istället för Tobias Hysén.

Sverige började matchen bra med en hög press mot de ukrainska spelarna och redan i den 3:e minuten fick de sitt första läge då Elmander fixade fram en hörna. Det svenska laget försökte skapa chanser inledningsvis, Gerndt sprang offside två gånger under första kvarten och i den 12 minuten ordnade Elmander fram ytterligare en hörna. Inte förrän i den 18 minuten skapade Ukraina sin första farlighet men då var Devic offside. I matchminut 22 går Bajrami sönder och måste bytas ut, lite förvånande är det Christian Wilhelmsson och inte Tobias Hysén som kommer in. Från Bajramis skada och ca tio minuter framåt är det mycket Ukraina, främst genom två bra frisparkar som Isaksson klarar bra. Ukraina börjar ta över mer och mer även om Sverige sticker upp med lite chanser även de. Precis innan halvtid tvingas Ukraina till ett byte då Voronin blir skadad, in kommer istället Dynamo Kievs Milevsky.

I halvtid står det 0-0 och det har varit en trevlig första halva av matchen med en hel del målchanser och det är ganska tufft för att vara en träningsmatch. Sveriges försvarsspel känns väldigt stabilt och man har även lyckats skapa några farligheter framåt. Ukraina har verkligen problem med den hårda press Svenskarna sätter dem på. Det svenska laget gör ett byte i halvtidspausen, man tar ut Källström och sätter in Pontus Wernbloom istället.

Bägge lagen skapar chanser men ingen boll smiter förbi de två burväktarna. I den 57:e minuten gör Ukraina ett oväntat byte då de byter ut storstjärnan Shevchenko. Från och med nu rycks matchen sönder en aning p.g.a. alla byten som de båda lagen gör. Trots att det varit en tuff match så delas det bara ut en enda varning och den tilldelas Devis i den 68:e minuten. Matchens största jubel uppstår utan tvekan i den 73:e minuten när den importerade brassen och tillika Metalist Charkiv spelaren Edmar får komma in i spel. Den sista kvarten är inte spelet mycket att hurra för, det går långsamt och inget lag känns riktigt på hugget. På tilläggstid när man tror att matchen kommer sluta 0-0 så slår Anders Svensson en typisk Svenssonpass som en springande Tobbe Hysén bara chippar lite lätt in i mål, helt plötsligt vinner Sverige matchen.

För att vara en träningsmatch var det ovanligt tufft och då båda lagen försökte hitta rum för anfallsspel. Tyvärr så gjorde de många bytena och frisparkarna att matchen blev väldigt ryckig. Sverige kan ta med sig en hel del positivt ifrån denna träningslandskamp. Försvarsspelet kändes väldigt säkert hela matchen igenom, både Grankvist, Majstorovic och Isaksson gjorde en bra match. Det nya anfallsparet Gerndt och Elmander kompletterade varandra bra även om de tappade en bit in i andra halvlek. Mittfältsgeneralen Anders Svensson gjorde ännu en bra landskamp, han kämpade och slet, vann boll, var en bra ledare samt kanske det viktigaste han slog en fantastisk passning till det svenska målet. Den som utmärkte sig starkast i det svenska laget var ändå Chippen Wilhelmsson, han utmanade och kom förbi, detta var den bästa landskampen blekingesonen gjort på länge. Det var också kul att Jonas Olsson och Albin Ekdal fick speltid, även om de fick lite speltid (Olsson) och spela på en ovan position (Ekdal).

Hamrén är nog väldigt nöjd med en väl genomfärd träningsmatch och han kan blicka framåt mot Ungernmatchen med mycket glädje.

Adam EdvardssonLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.