U-21 klara för EM 2013

Publicerad:

Under gårdagen lyckades Sveriges U21-lag att knipa förstaplatsen i sin grupp i kvalet inför U21-EM nästa sommar. Det har varit ett långt kval som drog igång redan i fjol, men till slut stod det klart att man var ett av 14 lag att ta sig vidare in i mästerskapen. Totalt har laget spelat 10 matcher under kvalet, varav 7 av dessa slutat med vinst. En av dessa matcher var gårdagens möte mot Ukraina på hemmaplan.

Matchen spelades på Guldfågeln Arena i Kalmar och endast efetr ett par minuter så hade Sverige ett övertag med 2-0 efter att Astrit Ajdarevic och Mikael Ishak i 5:e och 7:e minuten satt varsitt mål. Det dröjde sedan ända till slutet innan Ukraina lyckades få in sitt enda mål. Att Sverige skulle ta sig vidare var inte klart förrän denna match var över. Hade matchen slutat med förlust hade istället Ukraina gått till EM medan ett oavgjort resultat skulle ge en gruppvinst åt dåvarande gruppettan Slovenien.

I kvalet har deltagande lag spelat i 10 kvalgrupper därifrån samtliga vinnare och de fyra bästa tvåorna går vidare till play-off spel som spelas i oktober. Lottningen för dessa möten kommer att ske på fredag. Vinnarna i dessa möten går sedan tillsammans med värdnationen Israel vidare till EM-slutspelet.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *