Tyskland krossar Grekland

Publicerad:

Tyskland är klara för semifinal efter en förkrossande seger mot Grekland med 4-2.

Tyskland var starka favoriter inför denna match och var också det lag som styrde och dominerade matchen från start. Även om bollinnehavet och möjligheterna var Tysklands så var avsluten alldeles för svaga.

Grekland spelar som förväntat, de sjunker ner djupt i försvaret och försöker sig sedan på kontringar. Tyvärr är det alldeles för få greker som följer med upp på kontringar och blir därför uddlösa.

Tyskland är för långsamma och oengagerade för att kunna ta sig runt det grekiska försvaret och det verkar nästan som om de tagit ut vinsten och förskott.

Som tur för Tyskland så finns det spelare som ger 100%. Philip Lahm ger de tyska fansen en anledning till att hurra då han ger Tyskland ledningen genom ett skott från utanför straffområdet. En bra prestation från den tyska lagkaptenen, men oavgjort efter första perioden hade inte varit ett orättvist resultat.

Den andra perioden börjar som den första, Tyskland äger boll men skapar inte några farliga chanser.

I den 55:e minuten blixtrar Grekland till en i kontring där Salpingidis spurtar över halva planen och passar Samaras som kvitterar och nu är det match igen.

Skulle detta bli en väckarklocka för Tyskland? Utan tvekan. Det tar 6 minuter och så tar Tyskland åter ledningen genom Khedira. Även denna gång blir det ett skott utifrån, ett mycket vackert sådant på volley. Klose utökar ledningen till 3-1 i 68:e minuten genom att nicka i en frispark. Reus får den stora äran att utöka ledningen för Tyskland till 4-1.

En liten gnutta hopp skapas för Grekland som får en straff dömd till sin fördel (lite tveksam). Salpingidis sätter straffen och reducerar till 4-2.

En mycket rättvis seger för Tyskland som kommer i semifinalen kommer att möta segraren i matchen mellan England & Italien.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *