TV-Drama om fotbollens baksida

Publicerad:

I skuggan av San Siro är den sanna historien om Martin Bengtsson som lyckades nå den stora pojkdrömmen för varje fotbollsälskande tonåring. Vid 17 års ålder blev han proffsspelare i det legendariska italienska laget Inter. Men framgångssagan förvandlades till en mardröm. Martin hamnade i en djup identitetskris och försökte till slut ta sitt liv.

Efter lång tid på sjukhus förmådde han äntligen söka sig bort från fotbollsarenan för att mödosamt finna en väg tillbaka till ett mer harmoniskt och meningsfullt liv. I föreställningen gestaltar Hans Christian Thulin Martin Bengtssons väg från naiv pojke och luttrad, nerdekad mediastjärna till ett mer anspråkslöst liv där musik och tecknande blir en kreativ förlösning.

I boken ”I skuggan av San Siro”, utgiven 2008, berättar Bengtsson om sitt liv och förmedlar sin kritiska syn på knattelagens träningsvärld och elitidrottens avigsidor. Ett år senare hade Länsteatern i Örebro premiär på teaterpjäsen med samma namn. Dramatiseringen är gjord av Christian Augrell, i regi av Isabelle Moreau.

Tv-versionen är en filmisk scenöverföring. Scenograf är Marie Olsson. För tv-regin svarar Christjan Wegner, fotograf är Håkan Holmberg och programmet är en samproduktionen mellan Wanted Pictures, SVT och Länsteatern i Örebro.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *