Tack för ett fint avsked Sverige!

Publicerad:
EM 2012, Featured, Headline and tagged , . Bookmark the permalink.

Sverige lyckas återställa en del av sin ära genom att besegra Frankrike med 2-0. Frankrike är trots detta klara för kvartsfinal. Även England är klara efter att ha besegrat Ukraina med 1-0.

I denna match hade inget att förlora och det märktes på deras avslappnade spel. Sverige kommer ut som ett fokuserat lag som försöker spela sig ur varje situation.

Frankrike har bollen mer än Sverige, men lagen spelar ganska jämt. Bästa målchansen har Ola Toivonen som rundar fransk målvakten Hugo Lloris och sätter bollen i stolpen.

Halvleken är en av Sveriges bästa under EM och denna slutar 0-0.

Den andra halvleken börjar med att Chippen ersätter Bajrami. Detta byte verkar vara ett bra drag då CHippen sätter fart direkt och skapar situationer. Tyvärr är de flesta i offside.

I den 54:e minuten så exploderar de svenska fansen, Zlatan har, mycket vackert, på volley skjutit Sverige till ledningen. Sverige har dessutom bud på 2-0 genom en passning från Zlatan fram till Chippen som får på ett skott, men Hugo Lloris räddar.

Jag tappade räkningen på hur många gåner som Glenn Strömberg använde ordet kvalitet för att beskriva Sveriges spel. Och jag kan göra annat än att hålla med.

Frankrike behöver nu vinna för att undvika att möte Spanien i kvartsfinal, men de ger inte intrycket av att ha glöden och kämparlusten nog för att klara av detta. Sverige kunde utan allt för stora problem försvara sig.

Sverige hinner dessutom göra 2-0 genom Sebastian Larsson på övertid på en retur från Holméns skott som tog i ribban. En helt rättvis seger och perfekt sätt att göra sorti från detta mästerskap.

Frankrike möte nu Spanien i kvartsfinal och England möter Italien.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *