Sveriges möjliga väg till EM

Publicerad:

Under september månad drog åter igen kampen om en plats i fotbolls-EM nästa sommar igång. För det svenska landslaget väntade höstens två avgörande matcher, där otroligt viktiga poäng stod på spel. Dock slutade det hela i två förluster.

Det första mötet var mot Ryssland på bortaplan. Senast lagen möttes under kvalet slutade matchen oavgjort med 1-1, men denna gång blev det bara Ryssland som kunde sätta bollen i mål. Efter att matchen var över stod det 1-0 till hemmalaget och svenskarna fick ladda om inför hemmamötet med Österrike tre dagar senare.

Men även här gick någonting fel. Österrike lyckades under matchen sätta hela fyra mål och det var först i slutminuterna som det svenska laget kunde få till en boll i mål. Två viktiga matcher som kunde resulterat i 6 otroligt viktiga poäng blev istället inga poäng alls.

För att ta sig direkt till EM krävs det att man efter kvalspelet placerar sig som ett utav de två bästa lagen i tabellen. Sverige ligger just nu på en tredjeplats och även med vinster i de två kvarvarande matcherna så kommer detta inte räcka för att komma ikapp lagen som ligger före. Dock är inte drömmen om ett ytterligare EM-spel helt över, då man som bästa tredjeplacerade lag får en direktplats till Em. Övriga tredjeplacerade lag får i sin tur spela play-off möten för att göra upp om de sista platserna. Så ännu finns det en chans att vi får se Sverige i EM 2016.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *