Sveriges chanser under EM-2016

Publicerad:

fans1Det är nu mindre än en månad kvar till EM-2016 drar igång i Frankrike, något fotbollsfans och betting-entusiaster länge har väntat på. För många är vad som lockar mest det svenska landslagets återkomst i en internationell fotbollsturnering på högsta nivå.

En sak är säker. Det är att de flesta hoppas på ett bättre resultat från det svenska landslaget än vad de lyckades åstadkomma under EM-2012 som utspelade sig i Polen och Ukraina. En imponerande 2-0 vinst mot Frankrike räckte inte till efter två förluster mot England och Ukraina.

Självklart kommer stjärnspelaren Zlatan Ibrahimovic att bli uttagen till truppen. Men även yngre spelare har visat upp sig under den föregående säsongen. Till exempel Arber Zeneli som länge jagat en plats i landslagstruppen, det kommer därför bli intressant för att se vilken startelva Hamrén väljer inför Sveriges första match mot Irland som har avspark den 13:e juni i Paris.

Sverige lottades in i en svår grupp under EM-2012, men grupp E som de placerades i inför det här mästerskapet ser inte ut att bjuda på lättare motstånd. Förutom Irland, kommer de även att behöva prestera på topp mot Italien och Belgien för att ha minsta chans att ta sig vidare ur gruppspelet.

Att ta hem en vinst mot Irland är därför det första hindret det svenska landslaget måste ta sig över för att stå en chans under det resterande gruppspelet. Trots att oddsen inte ligger i Sveriges favör inför deras chanser att ta sig vidare i turneringen så vittnar Betway om, som jag läst läst på deras hemsida här, att Italien kan bli det laget Sverige får någorlunda bättre odds mot.

Det beror bland annat på att vadslagningsagenturer har sänkt en tidigare given favorits odds inför turneringen. Skälet kan härledas till Italiens senaste förlust mot Tyskland, samt att stjärnspelaren Mario Balotelli har visat upp undermålig form under den senaste säsongen.

Vad Hamrén inte vill är att hans nyckelspelare ska dra på sig onödiga skador, framförallt sedan mittfältaren Albin Ekdal skadade ryggen efter han föll ner från ett bord på en nattklubb nyligen. Även om det låter som en rolig historia, är det inte sådant som kommer att hjälpa Sverige att ta sig vidare, framförallt inte när de spelar deras sista match i gruppspelet mot Belgien.

Belgien har redan visat sig bli många vadslagningsagenturers favorit efter imponerande resultat under kvalspelet, och det svenska landslaget kan inte förvänta sig något annat än en en motståndare som jagar guldet.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *