Sverige tappar mot England

Publicerad:

En måste-match för Sverige som spelar bra men ändå får se sig besegrade med 3-2 och är därmed ute ur EM. 

Sverige startar matchen mycket bättre än mot Ukraina och visar en vilja till att anfalla. Isaksson får en bra start på matchen genom en mycket bra räddning på ett skott som annars skulle gått upp mot hans högra kryss.

Sverige skapar några chanser och två av dessa är är Zlatan involverad i. När det känns som att Sverige har bra koll på matchen så överaskar Carroll genom att nicka England till ledningen.

Sverige fortsätter att försöka skapa spel, men det omställningarna från försvar till anfall är för långsamma och britterna hinner samla sig och kan då lättare försvara sig.

Det sista som händer är en lång pass upp mot Anders Svensson som tyvärr inte hinner helt fram innan den brittiska målvakten fångar in bollen.

Efter bara 3 minuter in i andra halvklek får Sverige en frispark. Frisparken i sig är inte speciellt väl förvaltat men på något sätt letar sig bollen fram till en fri Mellberg som skjuter in bollen i mål (officiellt sett blev det självmål av Johnson)! Sverige har kvitterat till 1-1.

Bara 10 minuter senare är det dags för en ny frispark och denna gången nickade Mellberg in 2-1 och blir nu officiell målgörare!

En fenomenal räddning av Isaksson när John Terry får  på en bra nick. Hörnan efter går ut till Theo Walcott som kvitterar för England då Isaksson med fel balans kommer fel i situationen.

Nu är det otroligt spännande om vilken väg matchen ska ta. Sverige är de som är närmast att ta ledningen, men det är Welbeck som klackar in 3-2 för England.

Nu kan inte Sverige hålla igen utan måste flytta upp hela laget. Detta skapar luckor för engelsmännen och Gerrard får ett friläge som Isaksson räddar. Dock räcker inte forceringen och England vinner (lite orättvist) med 3-2.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *