Sverige klara för U21-EM 2017

Publicerad:

Under gårdagen spelade det svenska U21-laget sin sista och avgörande gruppspelsmatch i kvalet till U21-EM 2017. Motståndet stod Kroatien för och för att säkra en plats i mästerskapet krävdes en vinst, alternativt ett lika alternativ för en play-off plats. Efter en inledande första period där bägge lagen lyckades sätta varsin boll i mål rasslade det plötsligt till och Sverige tog tack vare Kristoffer Olsson, Melker Hallberg och Carlos Strandberg ett starkt grepp om matchen, när de tre ovannämnda namnen lyckades göra varsitt mål inom loppet av elva minuter. När slutsignalen löd stod det 4-2 till det gul-blå hemmalaget som glatt firade segern på plan.

Sverige vann därmed även sin grupp med 24 av 30 möjliga poäng. Tillsammans med Tjeckien, Danmark, England, Tyskland, Polen, Portugal och Slovakien är man nu klara för turneringen som från och med nästa år utökar från 8 till 12 lag. De fyra sista lagen kommer tas fram under november och slutspelets grupper lottas sedan i december.

U21-EM spelas under nästa sommar (16-30 juni) i Polen och är den 21:a upplagan av turneringen. Förutom att det är en turnering där Europas kommande fotbollsstjärnor ställs mot varandra, så fungerar det hela som ett kval till det efterföljande olympiska spelen, vilket skedde för Sverige vid förra EM.

Under åren har Sverige tagit sig till U21-final två gånger, där det senast slutade med vinst efter ett straffdrama mot Portugal, någonting som verkligen satte spelarna i den svenska truppen på den svenska fotbollskartan. Den tidigare finalmatchen spelades 1992 och man föll då mot Italien.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *