Sverige kan få EM 2020

Publicerad:

När nästa europeiska mästerskap i fotboll arrangeras så kommer detta inte att göras enligt det klassiska upplägget som använts under tidigare år. Istället för att en enskild nation står som värd för samtliga matcher, så har tretton enskilda städer runtom i Europa fått äran att hålla i ett antal matcher, vilket gör att Europa som helhet blir arenan för mästerskapet. På det här sättet så har många fler människor möjligheten att på ett inte alltför långt avstånd ta del utav matcherna som spelas mellan några utav de bästa landslagen i världen.

När UEFA skulle välja ut de deltagande städerna så hade Stockholm anmält sitt intresse för att delta och då med den nybyggda arenan Friends Arena. Dock blev så inte fallet, då arenan ratades mot de andra alternativen. Men nu har dock Stockholm kommit upp på tapeten igen som en möjlig värdstad för EM 2020.

Det hela handlar om att Belgien har problem med sin arena som just nu håller på att byggas inför mästerskapet. Bygget riskerar att bli försenat och därmed har UEFA börjat titta på nödlösningar ifall så skulle vara fallet. Ögonen har då riktats mot Stockholm, men även en arena i Wales samt Wembley Stadium i London, som redan tilldelats den stora finalen i turneringen. Hur det kommer att bli med det hela vet vi först efter att UEFA har haft ett nytt möte i början utav december.Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *