Sverige åker på tung förlust mot Ukraina

Publicerad:

Ingen bra start på EM, Sverige åker på förlust med 2-1 i sin öppningsmatch.

Så var det äntligen dags för match och allvaret märktes omgående. Sverige sjunker ner djupt i försvarsställning och under de första 20 minutrarna hade Sverige knappt bollen och inga anfall.

Ukraina hade fart och ställde om snabbt. De jobbade helt klart efter ordspråket ”anfall är bästa försvar” och låg högt upp.

När Sverige äntligen började anfallen inser vi varför Ukraina ville anfalla, försvaret var lite svajigt.

Ukraina hade många fler chanser men det närmaste vi kom mål under första halvlek var Zlatans nick i stolpen. Sverige måste våga spela mer boll för att kunna flytta upp hela laget och skapa flera chanser istället för att tvingas slå ifrån sig bollen.

Kanske var det Hamréns snack under pausen, kanske var det lagkaptenen Zlatans ord, men något fick Sverige att vakna till. Nu stressade svenskarna Ukraina, nu föll man inte tillbaka utan man stod upp.

Detta gav resultat i den 52:a minuten då Källström passade Zlatan som gav Sverige ledningen med 1-0.

Tyvärr så blev glädjen kortvarig när Shevchenko nickar in kvitteringen i den 55:e minuten och dessutom sätter ledningsmålet med en nick i 62:a minuten och Ukraina leder med 2-1.

Sverige försöker att spela sitt spel, men kommer inte riktigt fram till avgörande. Mot slutet skapas fler situationer, men det räcker inte.

Oavgjort hade varit ett mer rättvist resultat med Ukraina vinner med 2-1.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *