Sverige åker på tung förlust mot Ukraina

Publicerad:

Ingen bra start på EM, Sverige åker på förlust med 2-1 i sin öppningsmatch.

Så var det äntligen dags för match och allvaret märktes omgående. Sverige sjunker ner djupt i försvarsställning och under de första 20 minutrarna hade Sverige knappt bollen och inga anfall.

Ukraina hade fart och ställde om snabbt. De jobbade helt klart efter ordspråket “anfall är bästa försvar” och låg högt upp.

När Sverige äntligen började anfallen inser vi varför Ukraina ville anfalla, försvaret var lite svajigt.

Ukraina hade många fler chanser men det närmaste vi kom mål under första halvlek var Zlatans nick i stolpen. Sverige måste våga spela mer boll för att kunna flytta upp hela laget och skapa flera chanser istället för att tvingas slå ifrån sig bollen.

Kanske var det Hamréns snack under pausen, kanske var det lagkaptenen Zlatans ord, men något fick Sverige att vakna till. Nu stressade svenskarna Ukraina, nu föll man inte tillbaka utan man stod upp.

Detta gav resultat i den 52:a minuten då Källström passade Zlatan som gav Sverige ledningen med 1-0.

Tyvärr så blev glädjen kortvarig när Shevchenko nickar in kvitteringen i den 55:e minuten och dessutom sätter ledningsmålet med en nick i 62:a minuten och Ukraina leder med 2-1.

Sverige försöker att spela sitt spel, men kommer inte riktigt fram till avgörande. Mot slutet skapas fler situationer, men det räcker inte.

Oavgjort hade varit ett mer rättvist resultat med Ukraina vinner med 2-1.7 personer har delat med sig av sina tankar.

 1. Patrick Bateman

  Nu hände det igen! Hela svenska folket har under de senaste veckorna byggt upp förväntningar på sveriges landslag för att som vanligt bli besvikna. Jag är så otroligt trött på svensk fotboll och alla naiva förväntningar på landslaget. Sverige har gjort det igen, all hysteri kring EM ligger de vinstdrivande företagen bakom, förlorarna är individen. Jag är trött på känslan att få mina förhoppningar krossade. Jag är så trött på känslan att ha slösat bort min dyrbara tid på det här! Jag känner mig lurad här hemma i TV-soffan och kan bara föreställa mig hur lurade alla svenska supportrar känner sig som såg matchen live. Avslutningsvis vill jag bara säga att nu får alla ta att sluta upp med att bortförklara Sveriges bedrövliga insats. Sverige är inte ett bra fotbollslag, Sverige förlorar oftast oavsett lag. Därmed är det läge för att vara rationell, precis som jag som kan härmed säga att Sverige kommer förlora mot England och Frankrike. Hej då EM! (det känns trist att vara rationell och realistisk). / Glad sommar önskar Patrick Bateman

 2. Christopher Berg

  Jag tror att anledningen till att Sverige inte fick till det var på grund av att Lustig inte gjorde sitt jobb. Larsson fick hela tiden täcka upp defensivt för Lustig vilket gjorde att det blev obalans i mittfältet när Larsson fick för låg utgångsposition. På grund av detta springer Larsson sig även trött. Men Sverige har väl ingen annan på högerbacken?

 3. Lustig har ett jobb att göra. Att stå vid stolpen. Hur svårt ska det vara?

  Regel NR.1, Täck stolpen!
  Regel NR.2, Glöm ej regel Nr.1

 4. Det är bara att inse att Hamrin tagit ut 4-5 fotbollsspelare på landslagsnivå och ett stort antal från korpen. Det är som i grundskolan, det är “aldrig” lärarens fel trots att alla elever vet.
  När ska svenska lag lära sig grundläggande pojklagstekning nämligen att trilla boll.

  Tränade själv ett damlag på 80-talet och har svårt att fatta att professionella fotbollsspelare skapar så mycket problem för sig själva.

 5. 2000aldrig

  Sverige bevisade…

  Inför fotbolls-EM sa många experter att Ukraina var det sämsta laget. Vi bevisade att de hade fel.

  http://bit.ly/NujE2o

 6. Faktum är att jag fortfarande tro på detta landslag och jag gillar Erik Hamrens tänkta förändring till ett offensivt lirar lag och ställer genom sina ideer bättre krav på spelarna som främst spelförståelse, och passningsteknik. Ett av många argument till att detta inte genomfördes är att laget lutar sig lite för mycket på zlatan vid press. När detta uppstår blir större delen av laget osäkert och spelare litar inte på sina egna förmåger.

  Till Patrick Bateman:
  Själv sätter jag mina egna förhoppningar på mitt landslag och vänder mig inte till spelbolagen eller annan media. Om du känner dig lurad av dessa så sluta vända dig till dem. och så tycker jag att du ska tänkta igenom omm Sverige förlorar mer än vinner.

 7. bah hela laget var patetiskt den enda som gjorde sitt jobb var rosenberg han sprang rätt hela tin en fick inga passar även fast han var helt fri men dom bara slog dom mot zlatan om och om igen inte så svprt att läsa sveriges taktik då.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *