Svensk vinst mot Moldavien

Publicerad:

Fotbollsem-2012.se var på plats för att följa Sveriges i deras segermatch mot Moldavien.

Det var kallt och väldigt glest med fans inne på Råsunda 45 minuter innan avspark. Till matchdags hade dock alla 25 500 fans kommit på plats för att heja fram Sverige.

Sverige öppnade piggt och skapade en hel del chanser under de första 15 minutrarna, sedan tappade de fokus och försökte spela lite för svårt och snabbt vilket ledde till förlorad boll mot ett organiserat moldaviskt försvar.

I den 30:e matchminuten gör högerbacken Michael Lustig sitt första mål för landslaget. ”Jag försökte mest hålla bollen inne på plan och få fram den till forward” berättar Lustig. ”Jag är tacksam för att Igor Armaş styrde in bollen i mål”.

Mot slutet av första halvlek så ordnade Zlatan en straff som han själv valde att lägga. Moldaviska målvakten räddar och returen går ut till en hörna. ”Vi missade alldeles för många chanser” berättar Zlatan. ”Jag missade straffen, men vi vann matchen, vilket var viktigast”.

För att hålla värmen hällde vi (redaktionen) oss kaffe i massor. Kylan verkade dock inte vara ett problem för de ca 20 tappra moldaviska fansen som 10 minuter innan matchslutet hoppade runt med bara överkroppar hejande på sitt lag. Hängivenhet på hög nivå, för själv satt jag och frös trots lager på lager med kläder.

Andra halvlek startade ungefär på samma sätt som den första, ett piggt och anfallsvilligt Sverige. Dock tappade de spelet också denna gång.

Efter några missade chanser så kom äntligen i 82:a minuten det förlösande 2-0 målet. Zlatan spelar fram till Sebastian Larsson som med en tåfjutt satte bollen utom målvaktens räckhåll.

Matchen kändes avgjord och svenskarna slappnade av vilket även gjorde det möjligt för moldaverna att reducera på övertid genom Alexandru Suvorov.

Rättvis seger för Sverige som inte imponerade med gjorde vad som behövdes. Nu ser vi fram emot nästa hemmamatch mot Finland 7 juni på Råsunda.

Anders GranströmLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *