Svensk seger mot storm och sisu

Publicerad:

När Sverige tog ledningen redan i den åttonde minuten så fick man känslan av att detta kanske inte skulle bli några problem ändå trots att finnarna hade haft två bra lägen att ta ledningen. Åh så fel den känslan skulle visa sig vara, för istället för svensk dominans så var det Finland som började rulla boll. Samtidigt som finnarna tar över mer och mer så tilltar det dåliga vädret, det börjar regna kopiöst och blåsten är så hård att det blåser loss saker från arenan in på plan.

Sverige hade stora problem med det finska spelet, man varken pressade eller tog löpningar. Superstjärnan Zlatan Ibrahimovic var extremt blek, han fick förvisso inte mycket att jobba med men det ska även tilläggas att han inte direkt tog för sig heller. Desto mer imponerade Finlands storstjärna Roman Eremenko som slog smörpass efter smörpass, hade bara hans lagkamrater varit mer effektiva så hade finnarna gjort mål. Det känns som att Sverige är inne i en formsvacka då samma dåliga spel som mot Ungern fortfarande existerar. Det centrala mittfältet med Elm och Källström funkar inte alls, kanske hade man behövt Svensson ändå.

I den 42 minuten kommer Zlatan sent in på den finske försvararen Moisander och åker på en korrekt varning, vilket innebär att han missar nästa match mot Holland. Varningen känns väldigt onödig med tanke på den erfarenhet Zlatan har, man kan kräva mer av en så pass bra spelare än att det enda han gör på en halvlek är att bli varnad. Resultatet i halvtid är inte rättvist, finnarna hade många bra chanser att göra mål men tur för svenskarna hade de för dålig ineffektivitet. Det kommer bli extremt tufft mot vice världsmästarna om Sverige spelar så här dåligt för holländarna är mycket mer effektiva i sina avslut. Bäste svensk efter första halvlek är Martin Olsson som både bryter anfall och deltar i offensiven.

Andra halvlek börjar precis som den första med ett tidigt svenskt mål, redan i minut 52 gör Martin Olsson 2-0 till gästerna. I minut 54 byter Sverige ut Chippen mot Anders Svensson. Sverige ligger bättre i positionerna men matchen är ingen höjdare, spelet är extremt långsamt. Minut 67 nytt svenskt byte målskytten Sebastian Larsson ut och in med Ola Toivonen. Toivonen var ovanligt osynlig ännu en gång och det var länge sedan han tog för sig i blågult. Finland reducerar i den 73:e minuten genom Toivionen, chansen är stor att det egentligen är ett självmål av Olof Mellberg. Efter målet blir det mycket Finland igen. Kim källström får lämna planen till förmån för Bajrami i den 85:e minuten.

Sverige vinner tillslut med 2-1 men man känner sig väldigt orolig inför matchen mot Holland. Hade Finland varit ett bättre lag hade Sverige haft större problem. Mot VM-tvåan krävs bättre spel annars är risken stor ör ännu en storförlust. Vi kan i alla fall glädja oss åt att Sverige är klart för play-off och är ett steg närmare EM nästa sommar.

Adam EdvardssonLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *