Svagt Sverige slarvade bort segern

Publicerad:

Efter den fantastiska matchen mot Holland såg man fram emot ännu en fotbollsfest mot Danmark, tyvärr blev så inte fallet. Tillbaka var det gamla osäkra Sverige som vi stundtals sett under EM-kvalet. Varför har Sverige så svårt att prestera bra borta, man har ju förlorat mot Holland, Ungern och nu Danmark borta, dessutom har vi den extremt krampaktiga bortamatchen mot Finland i färskt minne. Detta är något som Hamrén måste fundera ut ett bot på för i ett slutspel har man inga hemmamatcher.

Under de första 25-30 minuterna låg det svenska laget rätt okej i positionerna men det fanns ingen press och aggressivitet och när man väl fick tag i bollen så slog man bort den till danskarna på direkten. Efter en halvtimme kom Sverige in lite mer i matchen men ett försvarsmisstag i den 34:e minuten innebar att Niklas Bendtner enkelt kunde göra 1-0 till Danmark. Resultatet stod sig halvleken ut.

När andra halvleken började kändes Sverige hungrigare och mer alerta, Zlatan blev delaktig i spelet för första gången under hela matchen. Tyvärr som det så ofta blir i vänskapsmatcher så blev den andra halvleken förstörd av alla byten då Sverige gjorde sex byten under halvleken och Danmark fem. det kändes som att Sverige ändå skulle kunna få med sig åtminstone ett oavgjort resultat hem från Köpenhamn så 2-0 målet i den 80minuten kom lite som en chock, men återigen var det dåligt försvarsspel av svenskarna.

Inför matchen var det flertalet spelare som behövde bevisa sig. Wiland i målet kan inte lastas för något av målen och han kändes övrigt stabil men nog blir det Isaksson som lär stå i EM. Behrang Safari var tillbaka på vänsterbacken men han imponerade inte, han passade mycket fel och kändes väldigt osäker, många av passningarna gick till en av mittbackarna istället för framåt, dessutom så kom danskarna till många inlägg från hans kant. En annan spelare som inte stärkte sina aktier var Emir Bajrami, han passade väldigt mycket fel och vågade inte alls utmana, han fick dessutom Sveriges bästa chans när han kom fri men lyckades då bara pricka stolpen, han blev utbytt redan i halvtid. Jonas Olsson var däremot en spelare som stärkte sina aktier, han låg bra i sin position, kändes trygg med bollen och hade fina uppspel.

Låt oss hoppas på ännu fler stärkta aktier mot England i nästa vecka för det här kommer inte räcka långt i slutspelet nästa sommar.

Adam EdvardssonLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *