Stjärntätt motstånd för Sverige

Publicerad:

Sverige är ju som bekant redan klart för EM-slutspelet nästa sommar vilket innebär att det blir två stycken träningsmatcher istället för två nervpirrande kvalmatcher för oss att se fram emot. Motståndet i matcherna däremot är det hög klass på, Sverige ska nämligen spela mot England och Danmark, båda två matcherna på bortaplan. När Sverige åker till London tisdagen den 15 november så är det ett starkt engelskt landslag de ska få möta.

Rio Ferdinand är skadad och är därför inte med i truppen för England, detsamma gäller för Wayne Rooney som lämnas utanför p.g.a. att han är avstängd de första matcherna i EM och Capello väljer då att testa lite andra alternativ. Trots detta kryllar truppen av storstjärnor som Frank Lampard, James Milner och Ashley Cole. Mycket fokus inför uttagningen har legat på John Terry som står anklagad för rasistiska uttalanden mot QPRs Anton Ferdinand (Jepp, det är Rios bror) men Capello säger att så länge han inte är dömd så ser han inga problem med att ta ut honom i truppen. Daniel Sturridge från Chelsea och Jack Rodwell från Everton är två spelare som kan få debutera i det engelska a-landslaget mot Spanien eller Sverige.

Några intressanta spelare att hålla koll på är redan nämnda Lampard och Milner, Adam Johnson från Manchester City samt Danny Welbeck från Manchester United. Nu undrar säkert alla Liverpoolfans var alla ”deras” spelare är, det är nämligen bara Glen Johnson som representerar pool. Steven Gerrard som annars är given är tyvärr skadad så honom får inte vi fotbollsfans se tyvärr.

Lagen kommer från två helt olika matcher då Sverige åkte på en förlust borta mot Danmark med 2-0, England däremot vann hemma mot Spanien med 1-0. En viktig sak att komma ihåg är att Sverige sällan förlorar mot England och den senaste förlusten kom 1968. Vi får hoppas Sverige står upp bättre mot England än mot Danmark så vi får avsluta året med en bra landskamp.

Adam EdvardssonLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *