Stabil seger i Serravalle

Publicerad:

Efter den lite snöpliga förlusten nere i Budapest så styrde det svenska landslaget sin kos mot östra Italiens kust och den lilla republiken San Marino. Landet är 61 kvadratkilometer stort har en befolkning på runt 29 000 invånare. Att landet ens mäktar med att producera tillräckligt många fotbollsspelare att kunna ha ett landslag får ses som en bedrift även om man rankas som ett av världens sämsta landslag. Förra mötet mellan Sverige och San Marino spelades i Malmö och då vann svenskarna med hela 6-0, i sin senaste match mötte man Holland och åkte på en brakförlust då matchen slutade hela 11-0 till holländarna.

Erik Hamrén valde att göra tre förändringar i startelva jämfört med Ungernmatchen. Den störste syndabocken mot Ungern, Oscar Wendt, flyttades ända till läktaren och in kom istället Blackburnproffset Martin Olsson på vänsterbacken. De övriga förändringarna var Rasmus Elm in för Anders Svensson och Ola Toivonen in för Sebastian Larsson. Den som hade väntat sig en målfest direkt från avspark fick se sig besviken. Sverige skapade förvisso chanser men man var alldeles för ofokuserade i slutskedet. I halvtid var resultatet endast 0-0.

Andra halvlek började som den första slutade, nämligen med svensk dominans utan riktig skärpa i avsluten. I den 53:e minuten fick Sverige ytterligare hjälp i jakten på segern för då blev San Marinos ena mittback utvisad. Trots spel med en man mer så tog det enda till minut 64 innan Sverige lyckades spräcka nollan. Kim Källström samlar upp en rensning från San Marinos straffområde och trycker till. När väl nollan flugit sin kos så rullade de svenska
målen äntligen på. Källström lobbade fram bollen till Chippen Wilhelmsson som slog till den direkt på halvvolley rakt upp i bortre krysset. 3-0 gjordes utav Martin Olsson, som nu har gjort tre mål på fyra landskamper. 4-0 gjorde inhopparen Tobias Hysén och sedan blev Chippen tvåmålsskytt när han satte 5-0, blekingesonen har nu gjort tre mål på de senaste två landskamperna.

Segern var aldrig något att snacka om men att det ska behöva ta över en timme att göra mål på världens sämsta landslag får inte ses som godkänt. Förbundskaptenen sa följande efter matchen ” Vi gör det vi ska, visar att vi bestämmer och håller dem borta från chanser. Det gör killarna bra. Vi är fokuserade på planen och skapar chanser. Det enda jag kan vara kritisk mot är att vi de första 60-65 minuterna inte sätter dit chanserna”. Känns som att Hamrén har slagit huvudet på spiken där, sen ju längre säsongen går så kommer Zlatan bli bättre och bättre för han har i ärlighetens namn inte gjort några bra landskamper denna gång.

Nu är det bara två- fyra matcher kvar i kvalet beroende på om det blir play-off eller inte. När dessa är spelade så får vi hoppas att Sverige är EM-klara så vi får en riktig fotbollsfest nästa sommar.

Adam EdvardssonLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *