Spanien vinner lite oförtjänt mot Kroatien

Publicerad:
EM 2012, Featured, Headline and tagged , . Bookmark the permalink.

Spanien vinner med 1-0 mot Kroatien och Italien besegrar Irland med 2-0. Båda vinnarlagen är därmed klara för kvartsfinal.

Matchbilden i den första halvleken är som förväntat, Spanien håller i bollen och Kroatien ligger djupt i sitt försvar.

Spanien är oerhört skickliga på att hålla bollen inom laget men det går alldeles för långsamt. Avsluten som kommit har varit få och ofarliga.

Kroatien börjar väldigt försiktigt, men efter hand som halvleken skrider fram så börjar de våga att flytta sig upp i plan.  Även om Kroatiens bollinnehav enbart varit 32% under första halvleken så har de producerat lika många (eller lika få) farligheter. Det står 0-0 efter första halvlek.

Inte helt oväntat äger även bollen i början av andra. Inte någon underhållande fotboll direkt förutom Kroatien som försöker ställa snabbt. Och sedan plöttsligt så händer det, Rakitić  får ett fint inlägg och han är ensam med Casillas, kan då nicka men målvakten räddar och även returen från Rakitić .

De som nu trodde att detta skulle bli en väckarklocka för Spanien kommer tyvärr att bli besviken. På plan är ett Spanien som verkar väldigt nöjda med oavgjort. Tempot är fortsatt långsamt och ingen av spanjorerna verkar vilja ta någon extra löpning. En attityd som kan komma att straffa sig mot ett Kroatien som vill anfalla.

Även den andra farligaste chansen kommer av Kroatien genom Perišić som får på ett bra skott.

Det dröjer ändå till den 88:e minuten innan det första målet kommer och då för Spanien genom Jesús Navas.

Ett långsamt, segt och ineffektivt Spanien tar sig vidare till kvartsfinal, men med tanke på detta dåliga spel så är det inte säkert att det blir mer än så.

Italien gör sin plikt och vinner, utan att imponera, mot Irland med 2-0 och är därmed klara för kvartsfinal.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *