Spanien klara för final

Publicerad:

En långdragen och jämn match slutar med ett straffdrama där Spanien står som segrare efter 4-2 i straffmål.

Förväntningarna var att Spanien återigen skulle rulla boll, styra och ställa som de brukar. Men portugiserna startar med väldig hög press och med ett högt tempo som tvingar spanjorerna att slå långbollar.

Spanien och Portugal turas om att anfalla, trots att de aldrig blir riktigt farliga.

Bollinnehavet var 56% till Spanien och 44% till Portugal.

Matchbilden var ganska oförändrad i början av andra halvlek. Men ju längre in i den andra halvleken vi kommer desto farligare blir Spanien som producerar kvalificerade chanser.

Mot slutet av halvleken så sjunker tempot. Spelarna börjar bli trötta och vågar inte riskera att råka ut för ett baklängesmål så nära slutet av matchen. De väntar helt enkelt in förlängningen.

Matchens bästa och sista chans går till Ronaldo som helt missar mål på sitt fina läge. Matchen går till förlängning.

Det märktes att portugiserna var trötta, de orkar inte jobba lika hårt och snabbt hemåt som tidigare. Spanien hade två riktigt heta chanser, men hade inte marginalerna på sin sida.

Den andraa förlängningskvarten bjöd inte på några direkta farligheter. Matchen går till straffar.

Alonsons straff räddas av Rui Patrício. Iker Casillas är inte sämre och räddar skottet av João Moutinho. Iniesta, Pepe, Piqué, Nani & Ramos  sätter alla sina straffar. Alves sätter bollen i ribban. Fàbregas blir matchhjälte då han skickar Spanien till final genom att sätta sin straff.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *