Spanien är Europamästare!

Publicerad:
EM 2012, Featured, Headline and tagged , , . Bookmark the permalink.

Det blev en storvinst för Spanien när de besegrar Italien med 4-0 och försvarar sin titel från 2008.

Spanien har inför denna matchen chans att bli historiska genom att vinna tre mästerskap på raken. Italien är underdogs och har chansen att överraska.

Matchen är inte mer än 13 minuter gammal när Silva ger Spanien ledningen. Fàbregas gör en löpning och passar snett bakåt där Silva språngnickar in ledningsmål.

Men italienarna låter sig inte nedslås av detta och ger i kast med att jaga en kvittering. Bollinnehavet är ungefär lika och likaså skott på mål. De sliter hårt, men får inte riktigt till ett farligt avslut.

Det är istället är Jordi Alba som utökar Spaniens ledning till 2-0. Ett effektivt Spanien som kanske något rättvist/orättvist leder med 2 bollar.

Lika otröttligt som i första halvlek så fortsätter Italien att jaga reducering i andra. Ett svårt avbräck för för Italien blir det när Motta blir skadad och då italienarna reda genomfört alla sina byten så får de spela en man kort.

Nu ändrar matchen karaktär då spanjorerna får mer utrymme och tid för sitt spel. Samtidigt som slutet av matchen närmar så så chansar italienarna mer och Spanien får fler möjligheter till kontringar.

Spiken i kistan blev det när Torres kyligt rullar bollen för Buffon i de 84:e minuten. Dessutom så hinner Juan Mata med att göra 4-0.

Italien räcker inte till idag och Spanien är värdiga europamästare.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *