Skönt att åka hem med hedern i behåll

Publicerad:
Fansen, Supportrar and tagged , . Bookmark the permalink.

Det finns bara ett ord: Upprättelse. När Sverige spelade sista matchen mot Frankrike var det hedern som stod på spel. Och laget levererade. Det kändes fantastiskt, speciellt för alla oss som åkt ner till Ukraina och varit där på plats och hejat i så många dagar. Som fått gå hem från två deppiga matchkvällar och tittat ner i marken. Den här kvällen gick vi hem med lyfta blickar och glada miner. Ukrainarna, som precis åkt ut, gav oss high fives och ryggdunkar. Det kändes som att de uppskattade oss och att vi hade en samhörighet som förlorare. Förlorare men ändå glada; vi för att vi vann den här matchen och ukrainarna för att de stått värdar för den här enorma fotbollsfesten. Som ju ännu inte är slut…

För Sveriges del tömdes det dock på supportrar ganska snabbt efter matchen. Många – inklusive oss – hade redan packat ihop och drog iväg med bussar och bilar mitt i natten. Visst hade vi gärna stannat längre om det gått bättre för Sverige. Men nu är det som det är och det var ändå med en skön känsla vi rullade ut från Camp Sweden. En känsla av att vivisst är bra. Att Zlatan visst är kung. Och att det finns hopp inför VM-kvalet.

Vi på SOSS Media tackar för den här gången och kommer nu att börja klippa ihop det filmmaterial vi samlat ihop under resan. Det handlar om allt från taggade supportrar till intervjuer om EM-arrangemangets påverkan på Ukraina. Ni kan fortsätta följa vårt arbete på www.sossmedia.com.

Sofie & Sonja, SOSS MediaLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *