Seger och avancemang för Tyskland

Publicerad:
EM 2012, Featured, Headline and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Tyskland till kvartsfinal efter att ha skickat hem Danmark med en 2-1 seger. Tyskarna inledde matchen lite avvaktande men ändå så att matchen var under kontroll. Sakta men säkert började anfallen att komma och tyskarna hade bra lägen att avsluta men fick till att börja med inte ordning på avsluten.

Tysklands Podolski har i de två första matcherna varit riktigt het utan att få till det men ikväll var det dags. Tyskland anfaller och det är Özil som från höger utanför straffområdet försöker hitta Gomez som missar bollen och den dimper fram framför Podolski som med ett direktskott enbart hade målvakten Andersen att överlista. Skottet var hårt och Andersen chanslös, 1-0 till Tyskland.

Danmark som i matchen mot Portugal skulle komma igen. En lång ytterskruvad högerhörna där en dansk skalle når högst och bollen vidare till Krohn-Dehli som omarkerad kan nicka in kvitteringen i den 24:e minuten. Det var Krohn-Dehlis andra mål i turneringen.

I andra halvleken byts Podolski och Gomez ut mot Schürle och Klose. Tyskland har mycket boll i andra medans danskarna försvarar avvaktande. Det är däremot efter ett dansk anfall som tyskarna ställer om och i straffområdet når bollen till sist högerbacken Bender och enkelt och säkert kunde bredsida in bollen till 2-1.

Danskarna förmådde inte att hota Tyskland och tyskarna stod för ännu en säker seger. Tyskland och Portugal vidare till kvartsfinal. Den andra matchen slutade 2-1 efter två mål av Ronaldo.

Tyskland möter nu Grekland i kvartsfinalen och Portugal möter Tjeckien. Se sidan för slutspelet.

Christopher BergLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *