Resa & boende Polen

Efter att lottningen av EM-grupperna är klara 2 december så vet vi var Sverige kommer att spela. Det kan mycket väl hända att det blir matcher i båda länderna oavsett vilken grupp Sverige blir lottad i.

Här följer en kort guide med tips på hur du kan söka efter resor och boende under EM 2012.

Kortfakta Polen:
Valuta: polsk złoty
Tidszon: Samma som Sverige

Städerna som EM spelas i är; Gdansk, Warszawa, Poznan & Wroclaw.

Åka bil & båt till Polen
Då Polen ligger såpass nära Sverige kan det bli aktuellt att köra ner. Om du bor i södra delarna av Sverige är kombinationen bil & båt förmodligen det smidigaste alternativet. Från Karlskrona avgår Stena Line till Gdynia (ligger strax norr om Gdansk)En resa för 2 vuxna med bil 7:e juni i ekonomibokning kostar (i skrivande stund) mellan 799 till 1 499 kr (beroende på om du har hytt eller ej) och tar ca 12 timmar.

Det ni bör tänka på är att vägarna i polen har en ganska blandad standard och att flera av de nya motorvägarna är avgiftsbelagda.

Flyga till Polen
Det går även alldeles utmärkt att flyga till Polen och kanske är ett alternativ att föredra för den som bor i Norra Sverige.  Efter en sökning hos Resebokningen.se hittas alternativ som (i skrivande stund) kostar 1 196 till 2 000 kr för 2 vuxna, enkel resa från Arlanda till Gdansk 7:e juni. Det går även att flyga till Warszawa, Wroclaw & Poznan.

Boende i Polen
Det börjar redan bli bokat på hotellen i EM-städerna, men några finns det fortfarande kvar efter att ha gjort en sökning med Hotels.com. Ett tips när du söker boende är att titta på städer som ligger strax utanför EM-städerna, ex att söka Hotell i Gdynia som ligger 22,5 km från Gdansk.

Mer om Polen kan ni läsa på wikipedia eller på Polska turistbyrån.

Lycka till med planeringen av resan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *