Optimistiskt Danmark och starkt Tyskland

Publicerad:

Holland har ett mycket bättre lag och kommer äga bollen så mycket som möjligt och satsa på sitt kvicka anfallsspel. Många predicerar en absolut sisteplats för Danmark men danskarna har klart för sig hur de ska slå Holland. Inställningen och omställningarna lär bli viktigast och Danmark kommer spela i något som liknar 4-5-1 där Bendtner ska suga in bollen och hålla i. De danska omställningarna lär inte bli snabba, och när Bendtner & co väl får kontroll på bollen är Holland ett samlat lag. Det blir alltså svårt för Danmark och det ska nog ske ett under om man ska lyckas stoppa van Persie som var alldeles lysande i Arsenal gångna säsongen.

I den andra matchen står Tyskland som favoriter även om Portugal har EM:s största superstjärna i Christiano Ronaldo vilket medför kryssvarning. Det kan mycket väl bli trögspelat för tyskarna som tänker sig föra matchen… Eller? Rent offensivt ska det egentligen inte vara några problem, tyskarna har många alternativ i en möjlig 4-2-3-1-uppställning. Väljer man huvudstarke Klose eller tunga Gomez på topp? Bakom kommer Özil ligga och runt om har man en del att välja på, Müller, Podolski, Götze etc. samtidigt som Schweinsteiger och Kroos bildar EM:s vassaste innermittfält. Ja, ingen tvekan om varför tyskarna är favoriter att vinna hela turneringen.

Portugal kommer försöka attackera via Ronaldo och Nani från kanterna, alternativt Quaresma med Ronaldo högst upp för att få ännu mer fart. Matchbilden kan komma att likna den andra gruppmatchen till skillnad från att Portugal har snabbare, bättre och mer tekniskt skickligare kontringsspel och därför utjämnar oddsen här. Trots att Ronaldo är den största stjärnan har han i intervjuer tidigare i veckan sagt att det känns skönt att inte vara favoriter, och att nationen heller inte förväntar sig att Portugal ska vinna EM. Kanske får vi se ett avslappnat Portugal som kan spela ut. Matchen är vidöppen. De största stjärnorna i gruppen hålls skadefria och länderna kan ställa upp med i princip bästa lag.

Christopher BergLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *