Nytt kvalspel för det svenska landslaget

Publicerad:

Sommarens EM är nu över för denna gång och nästa gång turneringen spelas så görs det på ett lite annorlunda sätt, då man inte kommer att ha någon specifik värdnation. istället spelas matcherna i flera utvalda städer i Europa, så att flera människor ska kunna få ta del av den EM-fest som blir. Men innan detta sker så kommer vår kontinent att gästas utav ytterligare en stor turnering i form utav världsmästerskapet i fotboll. Denna spelas under sommaren 2018 och kommer hållas i ryska städerna Moskva, S:t Petersburg, Kaliningrad, Nizjnij Novgorod, Kazan, Samara, Volgograd, Rostov-vid-Don, Sotji, Saransk och Jekaterinburg.

Kvalet till denna turnering är just nu i full gång och det svenska landslaget har under ny ledning hunnit med att spela tre av sina tio kvalmatcher. Med sig från dessa har man fått sju poäng, som givit dem en andraplats i tabellen, där en förstaplacering krävs för en direktplats till VM. Detta kan ske redan i nästa möte, då man möter gruppledaren Frankrike den 13 november.

Om du går in på Vm-fotboll.se så hittar du en mängd med bra information du kan behöva under det pågående kvalet. Till exempel kan du här se hur det går i de övriga kvalen, samt hålla koll på när nästkommande match spelas. Visste du till exempel att kvalen i Asien och Nord- och Centralamerika började redan för över 1 ½ år sedan? Detta trots att deras kval innehåller färre lag än det europeiska. Däremot har dessa världsdelar inte lika många platser i VM, så det blir en hårdare gallring för dem.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *