Läget i grupp B

Publicerad:

Då är det dags för grupp B igen och för våra kära grannar är det Portugal som står för motståndet.

Danmark kommer med stärkt självförtroende efter att ha lyckats med det omöjliga senast, det var inte många som trodde på att Danmark skulle vinna mot Holland. Men Danskarna spelade disciplinerat och vågade hålla i bollen när dem fick tag på den.

Matchen mot Portugal ikväll blir inte lättare för danskarna, Portugal som är piskat att vinna efter förlusten mot Tyskland senast. Matchbilden lär bli densamma som senast, danskarna backar hem från 4-2-3-1 till 4-5-1 och pressar först sista tredjedelen, detta för att spara kraft samtidigt som man inte vill riskera att gå bort sig högt i banan. Portugal kommer liksom Holland gjorde att föra spelet och kommer köra full fart från start för att få första målet. Det är vid sådant scenario Portugal vet att danskarna kommer få problem. Danmarks trupp är helt skadefri och kommer troligtvis ställa upp med samma startelva som senast.

I den sena matchen ställs Holland mot Tyskland och dessa lag kan likaväl spela final mot varandra om ett par veckor. Ett riktigt tungviktsmöte alltså där Holland är i fara och inte har råd att förlora. Vid förlust och man kan packa väskorna och åka hem. Tyskland kanske passar Holland bättre ändå då man får möta ett mer offensivare lag vilket kan utrymme i anfallen. Kanske kan Sneijder och Robben få större ytor att rinna igenom på. Det är även dags för van Persie att kliva fram och visa sin kapacitet, van Persie som inte alls fick något uträttat mot Danmark lär däremot vara revanschsugen.

Christopher Berg, MalmöLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *