Kvartsfinal Spanien – Frankrike

Publicerad:

Ikväll är det dags för den 3:e kvartsfinalen och då möter de reagerande europamästarna Spanien de f.d. europamästarna Frankrike.

Spanien har hittills spelat efter samma system som Barcelona, dvs att de hela tiden håller bollen inom laget, letar lägen samtidigt som de ”nöter” ut motståndarna. Den stora skillnaden mellan Spanien och Barcelona är att Barcelona gör mål.  Spanien ligger i topp när det gäller skott på mål, de har total 39 stycken (i snitt 13 per match) och gjort 6 mål, vilket gör att det krävs 6,5 skott i snitt för att göra ett mål. Att jämföras med Tyskland i snitt har 3,6 skott på mål för att göra ett mål.

Men Spanien har tur i att de möter ett ännu mål(o)farligare lag i Frankrike som i snitt skjuter 12 skott på mål för att just göra ett mål.

Men två lag som gärna håller i bollen, är duktiga på att passa samt inte målfarliga så är förutsättningarna för ett målkalas långt bort. Dock kommer Spaniens skicklighet att göra det möjligt för dem att besegra Frankrike med 1-0 i kvällens match.

Anders GranströmLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.