Kval inför nästa Europamästerskap

Publicerad:

Nyligen utsågs Tyskland till nya världsmästare i fotboll när de besegrade Argentina i finalen av fotbolls-VM 2014. Till hösten drar kvalet till nästa stora mästerskap igång och då får vi se om Tyskland kan lyckas med samma bedrift som Spanien – att vinna både VM och EM under en och samma period.

Utöver Tyskland så kommer även det svenska landslaget att vara med och kvala. De lag man då kommer att spela emot är Ryssland, Österrike, Montenegro, Moldavien och Liechtenstein. Man inleder kvalet i september med en match på bortaplan mot Österrike och avslutar det hela i oktober 2015 med ett hemmamöte mot Moldavien. Totalt spelar varje lag 10 matcher där vinnaren och andraplaceringen i varje grupp automatiskt tar sig vidare till turneringen. Dessutom får den bästa trean en direktplats, medan övriga tredjeplacerade får spela play-off om de sista platserna.

Om du vill följa allting som sker under det kommande kvalet så kan du på em-fotboll.se ta del av all den information som kan behövas för att hålla koll på det som händer kring de deltagande lagen.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *