Italien vidare till semifinal

Publicerad:
EM 2012, Featured, Headline and tagged , . Bookmark the permalink.

Italien vidare till semifinal efter straffdrama där de vinner med 4-2.

Matchen börjar blixtrande med många bra lägen åt båda hållen. Det var speciellt två målchanser i matchupptakten som lika gärna hade kunnat gått i mål:
I tredje minuten skjuter De Rossi ett hårt skott i stolpen som Joe Hart nog inte hade tagit om den hade gått innanför ramen.

När 14 minuter har spelats får Englands stjärna Wayne Rooney sitt första läge för matchen. Det är ett inlägg från höger som han dock nickar över.
I 25:e minuten kommer ett jätteläge för Mario Balotelli. Anfallaren får stå helt ren när en bra djupledsboll kommer mot honom. Glen Johnsson står nedanför Balotelli och det är därför ingen offside. Mario misslyckas dock med nedtagningen och Joe Hart hinner ut och täcka.

Efter ca. 30 minuter börjar spelet lugna ner sig. Tidigare har det varit oväntat öppet spel, men nu börjar det bli lite mer avvaktande. Det är Italien som har ägt bollen mest, men även England har haft några bra chanser.

De sista 10 minuterna är det nästan bara Italien, England kommer knappt över på Italiens planhalva. Det har är en riktigt bra halvlek där det absolut inte saknas chanser, men när domaren sätter pipan och blåser av så står det fortfarande 0-0.

I andra halvlek så fortsätter Italien där de slutade, alltså med att rada upp målchanser. Bara 2 minuter in i andra halvlek så får De Rossi ett jättteläge på volley bara några meter från mållinjen, men han får ingen klockren träff och skjuter utanför. Några minuter senare kommer en trippelchans. Det börjar med att De Rossi skjuter ett tungt skott som Joe Hart har svårt att hålla. Returen studsar ut till Balotelli, men Hart räddar igen. Den här gången går bollen till Montolivo som inte träffar mål.

I den andra tilläggsminuten så får Rooney en chans efter en lite trasslig situation i Italiens straffområde. Han försöker sig på en cykelspark, men får bollen för långt ut på tån och den flyger över mål. När domaren blåser av efter 93 minuter så står det fortfarande 0-0 och det är förlängning första gången hittills i EM.

Fyra minuter in på förlängningen så får England en bra chans. Det är en frispark utifrån som landar i straffområdet. Det blir stökigt och ingen spelare får tag på bollen, men tillslut får Buffon tag på den. Det var ett avaktande spel och lågt tempo. Båda lagen var trötta och inget lag ville riskera något bakåt.

När det bara återstår fem minuter av förlängningen så skjuter inbytte Diamanti mot mål. Hart släpper en retur som Nocerino nickar i mål. Men den assisterande domaren har flaggan uppe. Målet är korrekt bortdömt för Nocerino är offside. Närmare än så kommer inget av lagen och matchen går till straffläggning.

Båda lagen sätter sina första straffar. Sen skjuter Montolivo långt utanför och Rooney sätter sin. 2-1 till England. Italiens nästa straff chippar Andrea Pirlo löst i mål, sen missar England sin och plötsligt är det oavgjort. När sen Italien sätter sin näst sista straff och Buffon räddar Ashley Coles straff så kan Diamanti avgöra om han sätter Italiens sista. Det gör han och Italien spelar semifinal på torsdag mot Tyskland.

Mathias Bengtsson, 14 årLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *