Italien gör sällskap i finalen

Publicerad:
EM 2012, Featured, Headline and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Det blev något oväntat Italien som tog sig vidare för att göra Spanien sällskap i finalen på söndag. Italien spelade lysande fotboll och i en match där han behövdes som mest så överlistade Mario Balotelli Tyskland två gånger. Först 1-0 i den 20:e minuten och 2-0 i den 36:e minuten. Tyskarna började se stressade ut. Det såg ut som det fanns grus i die deutsche maschinen medan Italien spelade som ett lag och för varandra. Tyskland som tidigare på sju försök inte vunnit Italienarna i en mästerskapsmatch såg ut att inte göra det nu heller i åttonde försöket.

Efter halvtidsvilan åker Gomez och Podolski ut och välkände Klose samt Reus byts in. Inhopparna inleder piggt, jagar mycket boll och försöker vägleda resten av laget med att visa lite vilja men kom inte långt. Italien försvarade sig fantastiskt bra. Första kvarten i andra halvlek var det nästan bara tyskarna som hade bollen utan att skapa några heta målchanser. Efter första kvarten började Italien få utrymme för kontringar. Pirlo bröt några av tyskarnas uppspel och ett stressat Tyskland började se mer och mer uppgivet ut.

Sista kvarten körde tyskarna extremoffensiv och vilka chanser Italien får gång efter gång att vid kontringar göra 3-0, bland annat ett tre mot två läge och ett två mot ett läge samt två mer eller mindre frilägen.

I 91:e minuten får tyskarna straff för hands efter en hörna och Özil sätter den säkert till 2-1. Hoppet lever nu för tyskarnas sista minutrar och matar in boll efter boll i det italienska straffområdet. Trycket blir resultatlöst och Italien är klara för final!

Italien gjorde en taktiskt skicklig match och löste problemen tyskarna inte klarade. Tyskarna blev avklädda och var kanske lite förutsägbara.

Balotelli har tidigare sagt att han aldrig kommer att le när han målfirar före han avgör en EM-final, nu har han chansen.

Spanien-Italien i final på söndag kl 20.45 på TV4.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *