Inför Sverige – Holland

Publicerad:

Så var det nu äntligen dags för den sista kvalmatchen(endast play-off återstår). Sverige som är klara grupptvåor tar emot redan klara gruppsegraren Holland. Senast de bägge länderna möttes så blev Sverige rejält tilltvålade och förlorade med hela 4-1.

Holland kommer till spel utan Sneijder, Heitinga och Robben som alla känner av lite skador. För Sveriges del så saknas Zlatan Ibrahimovic som är avstängd samt Alexander Gerndt som är skadad. Bägge länderna kommer från varsin seger, Sverige vann borta mot Finland med 2-1 medan Holland bara fick 1-0 hemma mot Moldavien. Även om både Sneijder och Robben saknas så finns det en mängd stjärnor i motståndartruppen. Dirk Kuyt (Liverpool), Mark van Bommel (Milan), Rafael van der Vaart (Tottenham), Robin van Persie( Arsenal) samt målkungen Klas-Jan Huntelaar (Schalke) är några av de mest namnkunniga. Frågan är hur många av de kända som får spela från start eller om mindre kända spelare som exempelvis Luuk de Jong får chansen. Bägge lagen lär verkligen gå för seger men frågan är hur motiverade Holland blir om det står 0-0 runt minut 70.

Sverige ska självklart gå för seger men samtidigt är oavgjort bättre än förlust så det vill till att de prioriterar rätt. De måste också höja sig ett par snäpp mot de senaste landskamperna för att ha en chans. Kanske kan de spela lite mer avslappnat nu när de har grejat en play-offplats. Något som ofta debatteras är det stundtals brutala spel som Holland spelar, det vill till att svenskarna står upp mot det och inte viker ner sig. Förhoppningsvis så kan Sverige vinna med uddamålet och då slippa playoff. På tisdag vet vi om vi kan fira en EM-plats eller inte.

Adam EdvardssonLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *