Inför Grekland-Tyskland

Publicerad:
EM 2012, Featured, Headline and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Tyskland har pressen på sig som storfavoriter mot Grekland och förhandsbedömningarna gör gällande att tyskarna ska vinna enkelt med några bollar. Lika få som trodde att Grekland skulle vinna EM 2004 i Portugal, lika få tror att laget kan rubba Tyskland. Att de blåvita har kaptenen Karagounis avstängd får nog sauerkrauten att smaka än surare. Det blir Kostas Katsouranis som övertar kaptensbindeln och han har klart för sig hur de ska försöka ta sig till semifinalen. I onsdagens presskonferens sa han att uppoffring kommer vara grekernas starkaste motgift mot tyskarnas giftiga offensiv.

Inget av lagen har någonsin förlorat en kvartsfinal i EM. Tyskarna planerar inte att göra det nu heller. Tyskland har sett väldigt stabila och starka ut, om det är någon som tror att spelarna kommer underskatta Grekland och kanske gå på halvfart så kan man titta på konkurrenssituationen i Tyskland. Det är samma elva som Tyskland startat med, det finns alltså sugna spelare på bänken. Skulle Müller, Özil eller Podolski börja gå på halvfart kommer Löw direkt slänga in Schürrle, Reus och Mario Götze.

Det finns svagheter hos tyskarna som grekerna kanske ska försöka utnyttja. Det har ryktats om att Schweinsteiger är sliten och att Özil inte presterar på topp. Vidare kan tyskarnas zon-markering vid hörnor utnyttjas och beaktas genom en inrusande taktik.

Grekernas Samaras försöker motivera sina lagkamrater till att göra en toppmatch genom att tala om att det är för hela landet man spelar för, inte för sig själv, för elva miljoner människor. Vidare har psykkriget börjat, Papadopolous menar att tyskarna inte tar lätt på matchen, att de kanske även är lite rädda för Grekland…Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *