Inför Finland – Sverige

Publicerad:

Inför de avgörande matcherna mot Finland och Holland gör förbundskapten Erik Hamrén några förvånande förändringar i sin trupp. Han petar de båda vänsterbackarna Oscar Wendt och Behrang Safari och in istället går Martin Olsson från Blackburn och Pierre Bengtsson från FC Köpenhamn. Anledningen till detta är enligt förbundskaptenen bristande vilja från spelarna samt att de sitter mycket på bänken i klubblaget. En annan förändring i den svenska truppen är att Samuel Holmén återigen får chansen att visa upp sig. Den förre Elfsborgaren har var ordinarie under Lagerbäck men har varit petad ända sedan Hamrén tog över. Holmén får chansen efter att ha börjat säsongen i Turkiet på ett mycket imponerande sätt.

Första matchen denna gång går i mot Finland i Helsingfors. Även om det blev en övertygande storseger senast lagen möttes så ska man inte ta för givet att det blir det även denna gång, ingen match är den andra lik. För Sverige är det endast seger som gäller om man ska ha minsta chans att spela EM nästa sommar. Finland har ingen möjlighet att gå till slutspel men lita på att de gärna vill ta revansch och tvåla till storebror Sverige. I den finska truppen finns en hel del spelare med svensk anknytning. Joona Toivio (Djurgården), Markus Halsti (Malmö FF), Kari Arkivuo (Häcken), Kasper Hämäläinen (Djurgården), Daniel Sjölund (Djurgården) och Riku Riski (Örebro) spelar samtliga i Allsvenskan. Dessutom finns två ytterligare sverigebekantingar i den finska truppen i Tim Sparv (tidigare Halmstad) och Roni Porokara (tidigare Örebro). De största stjärnorna får nog ändå anses vara Niklas Moisander från AZ Alkmaar, bröderna Eremenko från Rubin Kazan, Teemu Pukki son numera spelar i Schalke samt duon Mika Väyrynen och Mikael Forssell från Leeds.

Spelar bara Sverige så bra som de kan och inte fastnar som de gjorde i matchen borta mot Ungern så ska det bara bli en seger mot våra östra grannar. Det svenska laget är bättre på samtliga positioner och har som sagt mycket att spela för. Tre poäng ska vi som svenska fotbollsfans kräva men en målfest kan vi bara önska oss. Låt oss hoppas att önskningar går in den sjunde oktober.

Adam EdvardssonLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *