Holland förlorade mot Tyskland

Publicerad:

Uddlöst Holland förlorade mot Tyskland med 2-1. I början av matchen försökte Holland föra spelet men Tyskarna vann mittfältet genom Schweinsteiger och Khedira. Man of the match Mario Gomez gjorde 1-0 efter att ha vänt sig fri efter ett instick av Schweinsteiger. 2-0 målet var ännu snyggare där han till höger i boxen stänker in 2-0 nära bortre krysset.

Någonting saknades i Holland. Sneijder försökte få igång anfallsspelet och Robben ville ha mycket boll. Van Persie var rörlig på topp men resten av laget verkade inte intresserade av att hjälpa till. Det saknades inställning och jävlar anama.

I andra halvlek trodde man att Holland skulle trycka gasen i botten. Man bytte ut van Bommel och Affelay och in kom van der Vaart och Huntelaar. Det blev inte mycket bättre för det. Tyskland hade full kontroll på matchen. Holland började till sist skapa halvchanser och med ett skott utifrån av van Persie i den 73:e minuten kom reduceringen. Nu trodde många att slutforceringen skulle börja och att de orangeklädda skulle få inspiration. Men icke. Holland förlorade matchen och är i princip ute ur EM. Det verkade inte som om laget kämpade för en reducering, det såg ut som spelarna hellre ville göra något annat. En sådan dålig inställning i en sådan viktig match i ett sådant stort mästerskap. Det lär bli svarta rubriker i Holland imorgon. Tyskland svarade för en stabil insats och höjde sig sedan 1-0 vinsten mot Portugal. Nu börjar Tyskland se ut som ett guldlag.

Christopher BergLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *