Guldbollen ska delas ut

Publicerad:

Den 7:e januari ska guldbollen delas ut till årets bästa spelare i hela världen. Efter Zlatans match mot både Tyskland och England trodde många att han skulle bli nominerad. Han var en av de 23 kandidaterna men tillslut blev 23 stycken 3. Lionel Messi, Andrés Iniesta och Cristiano Ronaldo är nu nominerade. Messi har vunnit guldbollen tre år i rad, vinner han årets guldboll har han vunnit fyra år i rad – vilket gör honom störst någonsin.

Zlatan Ibrahimovic tycker inte att Messi ska få guldbollen i år igen. Han har inte tagit några titlar i år och genom att ge honom guldbollen ges ingen plats för någon annan.
– Han har redan vunnit tre gånger så om det fortsätter kommer det bli svårt för en annan spelare att vinna. Det är dags att någon annan vinner den, har Zlatan sagt tidigare.
Till fransk tv har han också uttryckt att det är dags för Messi att stiga åt sidan. Zlatan tycker att juryn ska vara mer rättvis och ta fram andra spelare som även dem varit exemplariska.

Enligt en omröstning på facebook tycker dem flesta att Cristiano Ronaldo ska vinna guldbollen. Han har i år vunnit flera titlar och gjort 22 mål. Många ser kritiskt på Ronaldo då han uppträtt dåligt under många omständigheter. Därav har han alltid haft svårt att övertyga folk om att han är bra.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *