Grupp B avgörs ikväll

Publicerad:

Samtliga lag i gruppen kan gå vidare. Holland som står på noll poäng kan faktiskt ändå gå vidare. Holland möter Portugal ikväll som har tre poäng och vinner Holland så står båda lagen på samma poäng men inbördes möten ger genom segern Holland fördel. Detta förutsätter dock att Danmark förlorar mot Tyskland, och jo tyskarna har faktiskt nåt att spela för, vinner Danmark går danskarna förbi med samma poäng fast med fördel av inbördes möten. Tyskarna nöjer sig inte med en andraplats.

Det har spekulerats i vilket lag tyskarna ställer upp med, om man tror att danskarna är relativt lätta att slå, men oavsett vad så har Tyskland starka ersättare i Klose,Kroos, Müller osv. Danskarna har inte så mycket annat spelarmaterialmässigt och heller inte konceptmässigt. Vi får se ett Danmark som vi sett mot Holland och Portugal.
Om Danmark inte slår Tyskland så räcker det med en poäng för Portugal för avancemang. Det lär däremot bli svårt för Portugal även om Holland kammat noll. Holländarna vet att de har underpresterat men ändå har turen att faktiskt ha möjlighet att gå vidare. Holland kommer göra exakt allt för att försöka ta den chansen och det kommer bli riktigt tufft.

Grupp B lever ända in i slutet och alla har något att spela för. Det kommer bli sevärda och tuffa matcher. Precis som det ska vara i EM.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *