Fotbollsspelare som även utmärker sig i andra sporter

Publicerad:
Betting, Övrigt and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Professionella fotbollsspelare är i fantastisk form, fokuserade och bland de mest talangfulla atleter i världen. Fotboll är inte en av de bäst betalda sporterna i världen utan orsak. Att ha nått sådana höjder som Premier League och att spela för England innebär att dessa spelare utmärker sig som speciella, så det torde inte komma som en överraskning att de även utmärker sig i andra sporter.

Det har faktiskt visat sig att många av våra favorit-fotbollsspelare ännu har mycket att bidra när det gäller sporter såsom cricket, boxning, poker och kampsporter.

JOE HART KUNDE HA VARIT CRICKETSPELARE
Fotbollsmålvakten från Man City och England, Charles Joseph John ‘Joe’ Hart, var en gång i tiden ett underbarn inom cricket. Han spelade för Shrewsbury County Cricket Club’s A-lag i Birmingham och District Premier League mellan 2003 och 2005. 2005 var också året då han bestämde sig för att ge upp cricket och istället koncentrera sig på den vackra sporten av fotboll.

ZLATAN IBRAHIMOVIC HAR SVART BÄLTE I TAEKWONDO
Zlatan är förstås inte engelsman; dock spelar Ibrahimovic för Paris Saint Germain och Sverige. Dessutom är han mycket berömd och en av de mest igenkända fotbollsstjärnorna i världen. Men innan han blev en fantastisk målkung var han en otrolig kampsportare och fick en hedersutmärkning i form av ett speciellt svart bälte från det italienska landslaget i taekwondo år 2010.

TEDDY SHERINGHAM BLEV POKERPROFFS
Han spelade tidigare för Man United, Tottenham och England och var en gång i tiden en av de mest populära och berömda målgörarna i världen. Innan han gick in pension från fotbollen hade han redan börjat spela poker, han nådde sina första framgångar på olika online kasinosajter och fortsatte sedan spela på heltid efter att ha gått i pension för 11 år sedan. År 2009 slutade han på 14:e plats i World Series of Poker Main Event och har vunnit hundratusentals pund i olika pokerturneringar.

ROY KEANES BOXNINGSBAKGRUND
Som den före detta mittfältaren för Notts Forrest, Manchester United och Celtic har Roy Keane alltid varit känd för sin tuffa attityd. Det är troligt att hans boxningsträning från när han var ung bidrog till hans intensiva fokus på planen. Han tränade när han var barn och talade ofta om sin kärlek för sporten.

THEO WALCOTT HAR SERIÖS FART
Eftersom Theo Walcott är en av de snabbaste spelarna i Premier League, kommer det kanske inte som någon större överraskning att han kan springa 100 m på 10.3 sekunder! Detta placerar honom faktiskt på samma nivå som en olympisk löpare. Det är klart att han kunde ha varit framgångsrik inom friidrotten om inte hans kärlek för fotbollen hade kommit först.

ROONEYS FÖRSTA KÄRLEK VAR BOXNING
Vid tiden då han just börjat spela fotboll var Rooney en hängiven boxare. Han tränade varje kväll tills han var ca. 15, då hans klubb – Everton – krävde att han ägnade all sin energi åt fotbollen. Han gav upp boxningen förstås, och resten är fotbollshistoria.

Det är bara några världsspelare inom fotbollen som kunde ha vänt sin snabbhet, talang och fokus åt ett annat håll – men som tur är för alla fotbollsfans – så höll de sig istället till det vackra spelet!Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *