Eventuell världscup för damlag

Publicerad:

Att olika klubbar spelar mot varandra i olika ligor är inte någonting ovanligt inom sport och främst inte fotboll. Här finns det en mängd olika ligor där lag från ett och samma land eller en större region spelar mot varandra. På damsidan finns damallsvenskan för svenska lag, men även Uefa Women’s Champions League där Europas bästa klubblag får mötas. Nu ser det dock ut som att damlagen i Europa kan få chansen att spela mot klubblag från andra delar av världen.

Fifa har lagt fram ett förslag om att införa en världsserie i fotboll som isåfall kommer att gå under namnet Women’s Club World Cup. I denna liga skulle lag ifrån alla världens kontinenter få delta, vilket gör att lagen får mer synlighet internationellt, samt att man får chansen att spela mot lag man annars inte möter. Svenska landslagets Lotta Schelin, som till vardags spelar i franska laget Lyon, ser positivt på förslaget:
– Vi spelade ett inofficiellt VM i Japan för ett par år sedan, där vi mötte de bästa japanska och australiensiska lagen. Det var skitkul. Det blir något extra när lag från hela världen möts, säger hon till Sportbladet.

I mitten av mars kommer Fifa ta det slutliga beslutet kring turneringen som isåfall skulle dra igång till år 2017. Idag finns en motsvarighet till denna turnering för herrar som går under namnet Club World Cup. Här möts vinnarna i varje regions egna serie (Champions League för Europa) för att göra upp om vilket lag som är världens bästa. Under förra årets turnering vann Real Madrid.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *