Ett decennium senare: Nu vankas ett nytt EM

Publicerad:
EM 2022 and tagged . Bookmark the permalink.

Tio år efter herrarnas Europamästerskap i Polen och Ukraina kommer en ny upplaga av turneringen att äga rum i sommar. Då är det kontinentens främst damlandslag som kommer att göra upp om den så ärofyllda titeln.

Årets mästerskap kommer att spelas i England, där 16 nationer kommer spela matcher på flera olika arenor. Ursprungligen skulle Europamästerskapet ha ägt rum redan i fjol, men med tanke på att herrarnas turnering flyttades fram på grund av pandemin fick damernas göra detsamma.

Regerande mästare från 2017 är Nederländerna, som något överraskande tog över titeln från Tyskland som då stått som regerande mästare i drygt 20 år. Det tyska damlandslaget har under åren tagit hem åtta titlar, där sex av dessa kommer från efterföljande Europamästerskap.

För ett årtionde sedan slutade det svenska laget på en jumboplats i sin grupp efter att endast tagit poäng i matchen mot Frankrike. Den här gången räknar man med ett helt annat resultat då laget är med bland det favorittippade nationerna. På vägen till en eventuell medalj måste man först och främst ta sig an Nederländerna och Schweiz som lottats in i samma grupp. Även det ryska laget återfanns i samma grupp, men i och med nationen är utesluten från all internationell fotboll så återstår det att se vem som tar deras plats i turneringen.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *