EM 2012 i siffror

Publicerad:

EM är nu över för den här gången och det där dags att se lite på statistiken ifrån mästerskapet.

Den spelare som spenderade mest tid på plan var italienska Andrea Pirlo som spelade hela 570 minuter under EM. Under denna tid hann han med 1 mål och 2 assist. De svenskar som spelade mest tid på plan vad Zlatan och Olof Mellberg som båda hann med att jaga boll i 270 minuter, vilket är futt tid i Sveriges tre spelade matcher.

Flest mål under mästerskapet gjordes av Spanien som tog sig till seger med hjälp av 12 mål. En fjärdedel av dessa mål gjordes av Fernando Torres som tillsammans med Alan Dzagoev, Mario Mandzukic, Mario Gomez, Christiano Ronaldo och Mario Balotelli gjorde flest mål i turneringen.

Totalt gjordes det 76 mål under EM. Den målrikaste matchen blev mötet mellan Tyskland och Grekland i kvartsfinalen där slutresultatet blev 4-2 till Tyskland. Grekland spelade även en match mot Polen, som man kan se som den stökigaste. Här delades 2 av EM:s totalt 3 röda kort ut, ett till vardera lag.

Nästa gång EM går av stapeln så är det mot Frankrike allas blickar kommer riktas. Kan du inte få nog av fotboll så behöver du inte vänta längre än till i september, då Europa drar igång sitt kval till VM 2014!Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *