Det här är grupp C

Publicerad:

Med grupp C är vi åter i Polen men denna gång i Gdansk och Poznan. Vinnarna från de två senaste världsmästerskapen möts i öppningsmatchen; Spanien mot Italien, medan Giovanni Trapattonis Irland möter Kroatien. Spanien toppar både FIFA- och UEFA-rankingen och får därför anses som favoriter. Nationen vann EM 2008 samt sin grupp i senaste kvalet. Förbundskaptenen Vincente del Bosques enda huvudbry heter David Villa. Frågan är om storstjärnan hinner komma tillbaka från sin skada och i god form till starten. Vidare lär Italiens Balotelli bli sevärd – inte för att han smäller raketer inne på toaletten men för att han inte sällan är rubrikernas man, eller som han själv uttryckte det i skrift mot United i slutet av förra året: ”Why always me?”. Balotelli har ju själv sagt att han inte kommer le när han gör mål förrän han avgjort ett stort mästerskap…

 

Värt att veta: den skadade David Villa är spanska landslagets bästa målskytt genom tiderna, ett rekord han slog i mars 2011 på 46 mål. I dagsläget är Villa uppe i 52 mål. Nu när EM är i fara kanske Fernando Torres får chansen att ta tillfället i akt. Torres allra första a-landslagsmål kom mot just Italien. Kanske lossnar målskyttet här för spanjoren som ännu inte lyckats acklimatisera sig i sin nya Londonklubb.

Arenorna
Såklart även fina och moderna arenor i grupp C. Jag hittade en länk på Youtube där samtliga EMs arenor fint är presenterade, ni kan själva kolla in den:

PGE Arena – Gdansk
Kapacitet: 43 615 åskådare
Byggd: 2011
Kostnad: ca 1770 miljoner kronor
Matcher: Grupp C, Kvartsfinal

Miejski Stadion – Poznan
Kapacitet: 41 609 åskådare
Renoverad 2003-2010
Kostnad: ca 1600 miljoner kronor för renoveringen
Matcher: Grupp C

Titlarna:
Spanien: 2 EM-guld, 1 EM-silver, 1 VM-guld
Italien: 1 EM-guld, 1 EM-silver, 4 VM-guld, 2 VM-silver, 1 VM-brons
Irland: Inga medaljer
Kroatien: 1 VM-brons

Matcher:
10 juni: Spanien-Italien 18:00
10 juni: Irland-Kroatien 20:45
14 juni: Italien-Kroatien 18:00
14 juni: Spanien-Irland 20:45
18 juni: Kroatien-Spanien 20:45
18 juni: Italien-Irland 20:45

Chris BergLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *