Den tyska maskinen – Sovande eller i full gång?

Publicerad:

Det är svårt att inte tänka på Tyskland när man tänker på fotbollens eleganter, sedan det första VM:et spelades har tyskarna varit i final hela sex gånger, vilket är otroligt imponerande. I de två senaste världsmästerskapen har Deutsche Nationalmannschaft som laget kallas knipit bronset. När det gäller EM så har landet spelat final fem gånger, senast i EM 2008. Om man håller tyskarna som favorit inför sommarens turnering så är det inte så konstigt.

Med spelare som Gerd Müller, Franz Beckenbauer, Lothar Matthäus och Oliver Kahn är traditionen stark men dagens landslag innehåller även det många storstjärnor. Mario Gomez, Mesut Özil, Philip Lahm, Bastian Schweinsteiger och Mario Götze är samtliga storstjärnor i världsfotbollen.

En av Tysklands styrkor är alla de unga talangfulle spelare som kommit fram de senaste åren, samt förbundskapten Löw som vågar ge dessa chansen i landslaget. Ungdomlig entusiasm tillsammans med mästerskapserfarenheten som exempelvis Klose står för brukar ofta innebära succé. Dessutom har man i målvakten Neuer en av världens bästa målvakter och en riktig matchvinnare.

Tillsammans med Bayerns framgång i Champions League och den publiktillströmning som Bundesliga upplever för tillfället så kan man räkna med ett starkt stöd under mästerskapet i sommar. Man hamnade förvisso i en svår grupp bestående av Holland, Danmark & Portugal men tyskarna har ett så pass bra lag att de ska ta sig vidare från gruppen. Personligen tror jag att de går hela vägen och vinner guldet denna gång.

För att svara på frågan i rubriken så är den tyska maskinen i full gång, något som lär märkas när EM ska sammanfattas. Vem vet, kanske dricks det öl istället för champagne efter finalen den 1 juli.

Adam EdvardssonLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *