Dansk dynamit mot svenskt stål

Publicerad:

Första landskampen för de svenska hjältarna efter bragden mot Holland blir att åka till Parken i Köpenhamn för att spela en träningsmatch mot våra nordiska grannar Danmark. Precis som Sverige har även danskarna påbörjat en föryngring där spelare som Martin Laursen och Jon Dahl Tomasson har slutat och lämnat plats för Christian Eriksen (Ajax) och Niclas Bendtner (Sunderland). Dessa två herrar är även två av de mest sevärda danska spelarna. Andra framträdande lirare är Simon Kjaer (Roma), William Kvist (Stuttgart) och Daniel Agger (Liverpool). Danskarna har inget dussinlag för de, då de faktiskt vann sin em-kvalgrupp före Portugal och Norge.

I den svenska truppen får Behrang Safari chansen igen och det troliga är att han får spela mot danskarna då Martin Olsson har blivit skadad och inte kan spela, mot England på lördag ska han dock vara spelklar. Även ersättaren Pierre Bengtsson är skadad så just nu är safari den enda vänsterbacken mot Danmark. En annan överraskning är att Michael Almebäck från Club Brugge i Belgien får chansen att visa upp sig inför Hamrén. En spelare som vi däremot inte får se är Tobias Hysen som är skadad och ska genomgå en operation nu när den allsvenska säsongen är slut.

Det har spelats många nervpirrande matcher genom tiderna mellan Sverige och Danmark, låt oss hoppas att matchen nu på fredag blir ännu en av dessa fantastiska drabbningar. Spelarna behöver inte känna någon press eftersom det är en träningsmatch men då det är ett derby så vill säkerligen bägge lagen väldigt gärna vinna. Det kan ju ge ett visst övertag att vinna utifall om man möter varandra i em-slutspelet nästa sommar. Låt oss hoppas att det svenska stålet klarar av den danska dynamiten.

Adam EdvardssonLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *