Damerna kval till EM 2017

Publicerad:

Det är inte bara det svenska herrlandslaget som ska spela europeiskt mästerskap, utan detta gäller även våra damspelare. Det nästkommande europeiska mästerskapet för damer spelas under sommaren 2017 i Nederländerna och man är just nu mitt uppe i att kvala om de eftertraktade platserna.

Totalt är det 16 lag som får vara med och spela och under kvalet är det just nu 40 lag kvar som möter varandra i grupper om fem under perioden september 2015 till september 2016. Här kommer lagen inom grupperna att möta varandra på såväl hemma- som bortaplan och det svenska laget ställs här emot Danmark, Slovakien, Polen och Moldavien. Hittills har man hunnit med att spela tre matcher som alla slutat i seger, vilket givit laget en stadig förstaplacering i gruppen. För att ta sig hela vägen till EM krävs det att man antingen vinner sin grupp, eller att man kommer med som en utav de sex bästa grupptvåorna.

I april månad drar kvalandet igång igen efter att man har haft ett uppehåll under vintern. de matcher som Sverige har kvar att spela är följande:
8 april: Slovakien – Sverige
2 juni: Polen – Sverige
6 juni: Sverige – Moldavien
15 september: Sverige – Slovakien
20 september: Danmark – Sverige

Sveriges hemmamatcher kommer att spelas på Gamla Ullevi i Göteborg.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *