Bekvämt mot Bahrain

Publicerad:

Då var det dags för träningslandskamp mellan Bahrain och Sverige, det svenska laget innehåller fyra debuttanter från start(Demir, Jansson, Hiljemark & Hult). Även Bahrain ställer upp med ett ungt lag bestående uteslutande av spelare från deras OS-kvallag.

Sverige börjar matchen mycket bra och redan i minut fyra lyckas svenskarna skapa en dubbelhörna, vilka tyvärr blir resultatlösa. Efter 11 spelade minuter får Tobias Hysén ett jätteläge efter en snygg framspelning av Hamad men tyvärr inget mål nu heller. Mycket av Sveriges anfall går via debuttanten Niklas Hult på vänsterkanten som ständigt oroar motståndarförsvararna med sin snabbhet. När matchuret passerat 13 minuter får Bahrain sin första farlighet när de skapar en hörna, vilken de sedan fullständigt slarvar bort. Hult får sedan ett jätteläge i den 17:e minuten som han borde ha satt, i anfallet direkt efter får Hysén ett bra läge men han träffar ribban och returen är Hamad nära att sätta.

Efter ungefär en halvtimme så tappar Sverige en aning i tempo, vilket inte är så konstigt med tanke på att det är försäsong för samtliga av de svenska spelarna. Halvtidsresultatet är 0-0 vilket inte alls speglar matchen som Sverige har dominerat helt igenom. Sverige gör en bra första halvlek med tanke på förutsättningarna men ändå är matchen lite typisk träningsmatch. Man ska också ha i åtanke att det skiljer en hel del mellan lagen enligt FIFA:s ranking där Sverige är på plats 17 medan Bahrain finns först på plats 95.

Andra halvlek börjar med stort svenskt bollinnehav men Bahrain spelar med ett väldigt lågt försvarsspel vilket gör det svårt för Sverige att skapa riktigt farliga möjligheter. I 56:e minuten får Sverige straff sedan Hult ramlat i straffområdet, något som också resulterar i en frilägesutvisning. Detta var ett väldigt tveksamt domslut för att inte direkt säga felaktigt. Hysén slår sedan en mycket bra straff vilket innebär 1-0 till Sverige.
I 64:e minuten gör Sverige sitt första byte då Hysén går ut och Marcus Olsson kommer in istället. Trots att Bahrain är en man mindre så försöker de ändå skapa farligheter och den bästa skapar de i den 70:e minuten. Hult och Ishizaki går ut i den 72:a minuten för att ersättas av Durmaz och Claesson. Emil Salomonsson får komma in i den 79:e minuten istället för Erdin Demir. Hiljemark får bollen och driver bollen framåt för att sedan avsluta med ett välplacerat skott i det bortre hörnet, det står 2-0till Sverige med ungefär tio minuter kvar. I den 85:e minuten gör Sverige sina två sista byten då Friberg och Dyrestam kommer in istället för Hiljemark och Jansson.
Sverige vinner med 2-0 utan att imponera överdrivet mycket men för att vara en försäsongsmatch så såg många svenskar riktigt bra ut. Försvaret kändes stabilt även om de inte direkt sattes på några svåra prov. På mittfältet imponerade Svensson, medan Hult och Hiljemark var två av de bästa spelarna i matchen. Ishizaki och Hamad kan bättre, likaså Hysén som ändå kom till några lägen. Bahrains bästa spelare var deras målvakt. Nu väntar några dagars träning innan matchen mot Qatar på måndag, ska bli spännande att se om fler spelare kliver fram då.

Adam EdvardssonLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *